Карта на летателна площадка Еър Белозем

1. КРАТКО ОПИСАНИЕ:

ЛП Белозем е разположена до бензиностанции „Лукойл” на 154-ти километър на автомагистрала „Тракия” в посока София-Бургас и на 3км СИ от центъра на с. Белозем, общ. Раковски. ЛП Белозем разполага с две ПИК с тревно покритие от северната страна на магистрала „Тракия” и една запасна, асфалтова ПИК, която е от южната страна на магистралата.


2. АЕРОНАВИГАЦИОННА ИНФОРМАЦИЯ:

Контролната точка на ЛП Белозем /КТЛ/ е с координати: N42 13.138’ E025 03.763’ /WGS 84/;

Надморска височина: 136м;

ПИК 29/11 е с тревно покритие, размери 400/25м, КК 286º/106º MAG;

ПИК 32/14 е с тревно покритие, размери 600/30м, КК 324º/144º MAG;

Запасна: ПИК 26/08 е с асфалтово покритие, размери 430/20м, КК 256º/076º MAG


3. КАК ДА СТИГНЕМ ПО ВЪЗДУХА ДО ЛП БЕЛОЗЕМ?:

- Свържете се на мобилния му телефон или по радиостанцията на честота 123.400 MHz с координатора /ръководител полети/ на ЛП - Илиян Иванов или някои от домакините. Телефонните им номера намерете в „КОНТАКТИ” на този сайт.

- Получете необходимата ви за долитане и кацане аеронавигационна, метеорологична и трафик информация.

- Не по-късно от 10мин. преди разчетното време за долитане над площадката отново се свържете с координатора и му съобщете за намеренията си.

- Точно изпълнете получените от него указания за начин за долитане, включване в кръга и кацане.

- Ако нямате УКВ радиостанция използвайте мобилен телефон при условие, че преди излитането сте се уговорили с координатора.


4. КАК ДА СТИГНЕМ С АВТОМОБИЛ ДО ЛП БЕЛОЗЕМ?:

Ако идвате по магистралата от Бургас и пътувате в посока към София, просто отбивате на бензиностанция ЛукОйл, влизате в паркинга, който е зад нея. Има врата към пътя за Опълченец, правите десен завой и след около 30 метра вляво има отбивка от пътя - ще видите хангара на летището.

Ако идвате по магистралата от София, на детелината за Белозем, Раковски отбивате вдясно и горе на Т-образното кръстовище завивате наляво за Белозем. Трябва да минете през селото и в края на улицата по която сте влезли в селото отново има Т-образно кръстовище. Завивате наляво за с. Болярино. След около два километра минавате над магистралата и веднага завивате надясно. Движете се успоредно на магистралата около 500 метра и ще видите вдясно бензиностанция ЛукОйл, а вляво хангара на Летище Белозем. Подминавате бензиностанцията и след около 30 метра ще видите отбивката вляво за летището.

За по-голяма яснота кликнете в тази снимка. Пътят до летището е очертан с червена линия.

Пътят до Летище Белозем

5. НАЗЕМНА РАЗСТАНОВКА НА АВИОФЕСТ БЕЛОЗЕМ 2011: